YOutube abone ol

RednBlack ilk teklisi Biçare ile müzikseverlerle buluştu

Sosyal medyada yayımladıkları şarkılarıyla dikkatleri üzerine çeken ikili "RednBlack" in ilk single çalışması "Biçare" Garaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

RednBlack'in yorumculuğunun ön planda olduğu Biçare'nin söz ve müziği Tuna Kiremitçi'ye, düzenlemesi gruba ait.

Biçare, vokallerin ön planda olduğu akustik gitar ve klarnetin birlikteliğinden  oluşan yapısıyla dinleyiciye daha yalın ve sade bir sound sunuyor.

Şarkının klibi İstanbul Harems Stüdyo'sunda Onur Taşçıoğlu yönetmenliğinde çekildi.

Ezgi Şentürk ve İpek Özen müzik hayatlarına farklı şehirlerde piyano dersleri alarak ve çocuk korolarına katılarak başladılar. Daha sonra farklı enstrümanları hayatlarına ekleyerek kendilerini geliştirdikleri bu yolculuğa Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri’nde devam ettiler. Uludağ Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde hayatları kesişti ve RednBlack grubunu kurarak Bursa'da birlikte sahne almaya başladılar.

Müzikteki farklı tarzları ve sadelikleri sayesinde kısa zamanda birçok insan tarafından beğeni topladılar. Sahnelerinin yanısıra Youtube platformunda yaptıkları coverları paylaşırken ,Ezgi kendi şarkılarını yazmaya başladı ve birlikte geliştirdikleri şarkılar ilk olarak Sofar platformunda yayınlandı. Daha sonra Akustikhane vb. platformlarda yer alarak yolculuklarına devam ettiler.

Müzisyenliklerinin yanısıra iki müzik öğretmeni olan Ezgi ve İpek, Bursa'da kendi kurmuş oldukları bir sanat okulunda hala ders vermekte ve aynı zamanda birçok festival ve şehirde sahne alarak çalışmalarına devam etmektedirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar