YOutube abone ol

Müzikli Filmler: The Sonata


Ülkesini terkedip, Fransa'da gözlerden uzak yaşamayı seçen gizemli besteci Richard Marlowe'un mirası genç bir kemancı olan kızı Rose Fisher'e kalır. Genç kemancı Rose Fisher'in, hem babasının ölümünü hem de babasından miras kalan ve mükemmel olması öngörülen Sonatın notaları arasına eklenmiş gizemli işaretlerin anlamlarını çözmeye çalıştığı The Sonata filmi, müzik filmlerini sevenler için izlenebilir bir gerilim filmi.

The Sonata'nın detaylarını sadecemuzik.com takipçileri için toparladık.

THE SONATA FİLMİ KADROSU

Filmde Freya Tingley başrolü oynarken Rutger Hauer’in yanısıra, Simon Abkarian ve James Faulkner kendisine eşlik ediyor. Filmin yönetmeni Andrew Desmond yaparken filmin müziklerine Alexis Maingaud imza attı.

Yönetmen: Andrew Desmond
Sinematografi: Jānis Eglītis
Senaryo: Andrew Desmond, Arthur Morin
Oyuncular: Freya Tingley, Simon Abkarian, James Faulkner,
Adaylıklar: Latvian National Film Award Lielais Kristaps for Best Fiction Film Cinematographer
Müzik: Alexis Maingaud

The Sonata Filmi Müzik İşleri:

Florent Berthier ...   : Asistan Mühendis
Eric Chevallier ... : Müzik Mixer
Damien Deshayes ... : Müzik copyist
Marc Gueroult ... : Müzik editörü / Müzik Mühendisi
Olivier Leclerc ... : Solo Keman
Alexis Maingaud ... : Conductor / orchestrator / Piano / Score producer
Guillaume Moutardier : Asistan Mühendis
Hugo-Alexandre Pernot : Pro tools recordist
François Rousselot ... : Sanat Direktörü / Orchestrator
Fabrice Smadja ... : Müzik Süpervizor

THE SONATA FİLMİ KONUSU

Genç bir kemancı olan Rose Fisher, 1980'li yıllarda yaptığı klasik müzik besteleriyle "İngiliz klasik müziğinin kurtarıcısı" olması beklenen ancak daha sonra ülkeyi terkedip Fransa'da gözlerden uzak yaşamayı seçen gizemli besteci Richard Marlowe'un kızıdır.

Richard Marlowe'un kendisini yakarak öldürmesiyle birlikte kendisine miras kalan şato ve şifrelenmiş bir sonat nedeniyle Fransa'ya giden Rose Fisher ve menajeri, hem mükemmel olduğu öngörülen Sonatın notaları arasına gizlenen gizemli işaretlerin anlamlarını çözmeye çalışacak, hem de etraflarında gelişen garip olayları anlamaya çalışacaktır.

Mükemmel eseri tamamlamaya çalışırken, müzik ve notalar düzenli bir şekilde sıralanırsa ve doğru perdede çalınırsa deccalin bu sihirle ortaya çıkacağına inanan "Famulus Order" adlı grubu keşfeden ikili ölümcül gizemlerin içinden geçmeye çalışıyor.

Senaryosu biraz sıradışı olsa da, klasik müziği kullanışı, karanlık atmosferi ve bu yıl hayatını kaybeden Rutger Hauer’in son filmlerinden biri olmasından dolayı ilgi çekici görünüyor.

THE SONATA FİLMİ FRAGMANI İZLE

İşte the Sonata'nın fragmanı. Fragmanı izleyerek kalmamak için filmi izleyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar