YOutube abone ol

Hildur Guðnadóttir Altın Küre’yi aldı, tarihe geçti

Hildur Guðnadóttir, Altın Küre’nin En İyi Orijinal Müzik Kategorisinde Tek Başına Ödül Kazanan İlk Kadın Besteci Oldu.

2019 yılını kasıp kavuran "Joker" filminin müziklerine imza atan Hildur Guðnadóttir, Altın Küre’nin "En İyi Orijinal Müzik" kategorisinde tek başına ödül kazanan ilk kadın besteci oldu.

Vizyona girdiği dönemde Joker filmi, Todd Phillips'in mükemmel yönetmenliği ve Joaquin Phoenix'in dillere pelesenk olan performansının yanında müzikleriyle de çok konuşulmuştu. Emmy ödüllü İzlandalı müzisyen Hildur Guðnadóttir'in Joker için bestelediği müzikler, İskandinav ezgilerinden referans aldığı gibi Arthur Fleck karakterinin dramını, gelgitli hâllerini ve Joker’a dönüşüm sürecini izleyiciye geçirmede başarılı bir iş ortaya koymuştu.

  2019’un en etkileyici soundtrack albümlerinden birine imza atan Hildur Guðnadóttir, ödül sezonunun favorileri arasında gösterilmeye başlanmıştı. Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) komitesi de bu başarıya kayıtsız kalmadı ve Guðnadóttir, 77. Altın Küre Ödülleri’nin "En İyi Orijinal Müzik" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Hildur Guðnadóttir, Tek Başına Ödül Kazanan İlk Kadın Besteci Olarak Altın Küre Ödülleri’nde Tarihe Geçti.


Thomas Newman, Randy Newman, Alexandre Desplat, Daniel Pemberton gibi rakiplerini geriden bırakan Hildur Guðnadóttir’in ödül başarısı sadece bununla sınırlı kalmadı. Guðnadóttir, aynı zamanda Altın Küre’nin En İyi Orijinal Müzik kategorisinde tek başına ödül kazanan ilk kadın besteci oldu.

En son 19 yıl önce Lisa Gerrard, Hans Zimmer ile beraber müziklerini bestelediği Gladiator ile Altın Küre kazanmıştı. Altın Küre Ödülleri’nde tarihe geçen Guðnadóttir, ödül konuşmasında inanılmaz performansıyla işini kolaylaştırdığı için Joaquin Phoenix’e ve hayatının en güzel yolculuğuna kendisini davet ettiği için Todd Phillips’e teşekkürlerini iletti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar