YOutube abone ol

Ataşehir 2020'ye Klasik Müzik Festivaliyle giriyor

  Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Ataşehir Belediyesi Uluslararası Klasik Müzik Festivali" yeni yılda da müziğin önemli isimlerini Ataşehir'de sanatseverlerle buluşturacak.

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası Ataşehir Belediyesi Klasik Müzik Festivali'nde klasik müziğin birbirinden eşsiz eserleri müzikseverler için seslendirilecek.

Romanya Dimitrie Cantemir Kültür Enstitüsü ve Zuhal Müzik'in de katkı sunduğu festival 3-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek. 4. Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali, yıldız isimlerden genç yeteneklere kadar 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde (MSKM) ağırlayacak.

Ataşehir Belediyesi'nin "Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" Projesi kapsamında, Ataşehir'in mahallelerinde bulunan merkezlerinde müzik eğitimi alan yetenekli çocukların ve gençlerin oluşturduğu Gençlik Senfoni Orkestrası'nın 3 Ocak'taki açılış konseriyle başlayacak.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlenecek festivalin bu yılki konukları; Gülsin Onay, Nova Quartet, Adıyaman Filarmoni Orkestrası, Romanya'dan Vıoloncellıssımo Topluluğu, Baby Conserts, Genç Yetenek Ekin Karadaş, Rıcardo Moyano & Enver Mete Aslan ve Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası olacak.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ricardo Moyano festival kapsamında 11 Ocak Cumartesi günü gitara, gitar müziğine ilgi duyan amatörlere ve profesyonellere yönelik keyifli bir workshop gerçekleştirecek.

Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Sanat Yönetmeni Serhan Bali ise "Klasik Müzik Dinleme Kültürü" başlıklı bir söyleşi programı gerçekleştirecek. 12 Ocak Pazar günü MSKM'de "klasik müzik nasıl dinlemeli" sorusuna yanıt arayan müzikseverler bu programa katılabilir.